Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το IFO "ανεβάζει" την Ευρώπη

Η διαμόρφωση του γερμανικού δείκτη IFO αρκετά υψηλότερα των εκτιμήσεων οδηγεί σε διεύρυνση κερδών τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες στηρίζονται και σε θετικά εταιρικά μεγέθη.

Θετικά μεγέθη τριμήνου από επιχειρήσεις όπως η Volvo αλλά και η «αναμονή» αρκετών σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων από κορυφαίες ευρωπαϊκές οικονομίες, οδηγούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα θετική η επίδραση από την διαμόρφωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία σε νέο υψηλό δύο ετών στις 101,6 μονάδες, η πορεία του οποίου, δε, ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του ευρώ –λόγω των ελληνικών προβλημάτων και των ανησυχιών για το μέλλον της χώρας- στηρίζει τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Κέρδη 1% για τον τίτλο της Daimler, ενώ κατά 3,3% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Renault, μετά και τα θετικά μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσε η σουηδική Volvo.

Στο 0,8% η άνοδος για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.218,82 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,57% στις 5.697,84 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,33% υψηλότερα στις 3.937,54 μονάδες.

Πιέσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, με τους φόβους για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα να επηρεάζουν τους επενδυτές. Θετική η εικόνα της Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v