Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά μεγέθη ωθούν ανοδικά την Ευρώπη

Μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να "γιορτάζουν" τα θετικά οικονομικά μεγέθη κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων. Ισχυρά κέρδη στην Ασία, με άνοδο 1,7% για Nikkei.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές καλωσορίζουν τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη τριμήνου κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων από την Apple έως την Yahoo και την Goldman Sachs, με τους βασικούς δείκτες της Ευρώπης να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη μετοχή της PSA Peugeot-Citroen να ενισχύεται κατά 2,9% μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά μεγέθη α’ τριμήνου. Ανάλογη η εικόνα και για τη μετοχή της Heineken (1,3%), καθώς και η ίδια ικανοποίησε την αγορά με την πορεία των πωλήσεών της.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,3% στις 6.279,82 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,2% υψηλότερα στις 5.795,84 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,2% στις 4.035,50 μονάδες.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη των Apple και Yahoo οδήγησαν σε υψηλό πέντε εβδομάδων τις ασιατικές αγορές, ενώ σε ανοδική πορεία κινήθηκε και η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v