Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Σε πορεία ανάκαμψης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές αερομεταφορέων να κινούνται υψηλότερα καθώς σιγά-σιγά «ανοίγουν» οι αιθέρες της Ευρώπης. Οριακή πτώση στην Ασία, με απώλειες 0,07% για Nikkei.

Οι ευρωπαϊκοί αιθέρες σιγά-σιγά καθαρίζουν από την ηφαιστειακή τέφρα και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τις διαθέσεις των επενδυτών στις αγορές της ηπείρου.

Σαφής ανάκαμψη για τις μετοχές αερομεταφορέων με την EasyJet να ενισχύεται κατά 1,1%, μετά, όμως, και την αναβάθμισή της σε «overweight» από την JPMorgan. Ανοδική στροφή και για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, με την Deutsche Bank να ενισχύεται κατά 1,3%.

Η εντυπωσιακή πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW τον Απρίλιο στη Γερμανία, ο οποίος "ισοπέδωσε" τις προβλέψεις καθώς ενισχύθηκε στις 53 μονάδες, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα φθάσει στις 45,2, στηρίζει ακόμη περισσότερο τις επενδυτικές διαθέσεις.

Μεγαλύτερο, σαφώς, ενδιαφέρον υπάρχει για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Goldman Sachs, με τους ειδικούς να θεωρούν ότι η τράπεζα συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της και θα ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή κοντά στα 4,02 δολάρια.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48% στις 6.192,12 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,4% στις 5.750,64 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,34% υψηλότερα στις 3.984,02μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει οριακές απώλειες 0,07%, ενώ θετική κίνηση –ελέω Citigroup- ακολούθησε η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v