Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά μεγέθη "ρίχνουν" την Ευρώπη

Σε πτωτική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αποτελέσματα Google και AMD δεν ικανοποίησαν, με την προσοχή να στρέφεται και στην σύνοδο του Eurogroup στην Μαδρίτη. Πιέσεις σε Ασία, με πτώση 1,49% για Nikkei.

Σε αρνητική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου των Google και AMD δεν ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα την άσκηση πιέσεων στις μετοχές τεχνολογικών ομίλων.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μαδρίτη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, ενώ σαφώς περιμένουν –με αρκετή αγωνία- και τα μεγέθη τριμήνου των Bank of America και General Electric.

Απώλειες 0,6% σημειώνει ο DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.256,43 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.798,44 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% χαμηλότερα στις 4.039,39 μονάδες.

Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές, εξαιτίας τόσο της ανόδου των αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ όσο και των νέων μέτρων για «πάγωμα» των τιμών στην αγορά real estate της Κίνας. Οριακά κέρδη κατέγραψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v