Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Σε νέο υψηλό 12 μηνών οδηγεί τις ευρωπαϊκές αγορές το ράλι στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, με το βλέμμα σε εταιρικά μεγέθη. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με κέρδη 0,6% για Nikkei, πτώση 0,7% για Κίνα.

Η εντυπωσιακή πορεία της κινεζικής οικονομίας στηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αγγίζουν νέο υψηλό 12 μηνών, με ανοδική την εικόνα για μετοχές ομίλων που ανακοίνωσαν μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η ανάπτυξη κατά 11,9% της Κίνας στο α’ τρίμηνο επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και ενισχύει την ελπίδα των επενδυτών ότι η ύφεση έχει ξεπεραστεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών για το α’ τρίμηνο, με την Google (αν και ανακοινώνει μετά το κλείσιμο της Wall Street) να ξεχωρίζει. Παράλληλα τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη των Intel και JPMorgan Chase εξακολουθούν να επηρεάζουν θετικά τις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές.

Κέρδη 0,2% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.286,63 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,1% στις 5.801,72 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,2% στις 4.066,59 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με το κινεζικό χρηματιστήριο να υποχωρεί, ενώ πέμπτο διαδοχική συνεδρίαση ανόδου «έκλεισε» χθες η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v