Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωπαϊκών αγορών

Η αρνητική πορεία των μετοχών μετάλλων και πετρελαίου οδηγεί σε σταθεροποιητική στροφή την Ευρώπη, ενώ θετική κίνηση ακολουθούν οι τράπεζες, μετά και τη συμφωνία Eurogroup για Ελλάδα. Κέρδη στα futures Wall.

Σε διαδικασία σταθεροποίησης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αδύναμη πορεία σε μετοχές μετάλλων και πετρελαίου «αφαιρεί» τα κέρδη από την άνοδο των τραπεζών αλλά και την ευφορία που δημιουργήθηκε μετά τη συμφωνία του Eurogroup για στήριξη της Ελλάδας με 30 δισ. ευρώ.

Οριακά κέρδη 0,1% για τον FTSEurofirst 300, στο επίπεδο των 1.102,63 μονάδων, ο οποίος βρίσκεται κατά 70% υψηλότερα σε σύγκριση με το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε πέρυσι τον Μάρτιο.

Ισχυρή άνοδος 3,5% για τον τίτλο της UBS, μετά την εκτίμηση της ελβετικής τράπεζας ότι θα εμφανίσει προ φόρων κέρδη 2,5 δισ. φράγκων στο α’ τρίμηνο. Η UBS «παρασύρει» σε θετική πορεία και τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο με κέρδη μεταξύ 1,4% και 2,4% για τους τίτλους των BNP Paribas, Banco Santander, BBVA, Deutsche Bank και UniCredit. Ράλι για τις μετοχές ελληνικών τραπεζών, μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Στον αντίποδα πτωτική κίνηση ακολουθούν οι μεταλλευτικοί όμιλοι, με απώλειες μεταξύ 0,5% και 1,7% για τις μετοχές των BHP Billiton, Eurasian Natural Resources, Kazakhmys, Lonmin, Rio Tinto και Xstrata. Στο «ίδιο μήκος κύματος» και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, με BP, Total και Royal Dutch Shell να υποχωρούν από 0,3% έως 0,6%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,06% στις 6.246,02 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,04% στις 5.768,74 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 4.046,01 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,31% για Dow Jones, άνοδος 0,18% για S&P 500, ενώ κατά 0,21% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των μεγεθών α’ τριμήνου της Alcoa, έστω και εάν πραγματοποιείται μετά το κλείσιμο της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v