Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση εν αναμονή Τρισέ στην Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, κ. Ζαν-Κλωντ Τρισέ. Αρνητική επίδραση από την ελληνική κρίση. Πτώση για τράπεζες.

Με το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της ΕΚΤ και κυρίως στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της βρίσκονται, πλέον, οι επενδυτές στην Ευρώπη, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας έπραξε τα αναμενόμενα διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 200 δισ. στερλινών.

Οι επενδυτές αναμένουν τις "αποκαλύψεις" του επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Ζαν-Κλωντ Τρισέ, σχετικά με τη νέα πολιτική της τράπεζας σε ό,τι αφορά τα ομόλογα που θα αποδέχεται ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Σαφώς και η ελληνική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τρισέ θα δεχθεί καταιγισμό ερωτήσεων στην συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Απώλειες 0,9% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.088,06μονάδων, με τους τραπεζικούς τίτλους να εμφανίζονται ως ο χειρότερος κλάδος από πλευράς απωλειών. Πτώση μεταξύ 0,7% και 1,2% για τους τίτλους των Standard Chartered, Deutsche Bank, BNP Paribas και Banco Santander.

Δεύτερη διαδοχική ημέρα απωλειών για τις μετοχές εμπορευμάτων και μεταλλευτικών ομίλων, με τις Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata να αποδυναμώνονται μεταξύ 0,6% και 1,6%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 1,11% στις 6.153,53 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 1,08% στις 5.699,99μονάδες, ενώ κατά 1,46% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.968,11 μονάδες.

Αρνητική πορεία ακολούθησαν τόσο οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, όσο και η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v