Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση από εμπορεύματα στις ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τις αργίες, ενώ τα futuers Wall κινούνται σταθεροποιητικά, έχοντας ήδη αντιδράσει στα καλά στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση. Δυνατά κέρδη σε εμπορεύματα και αναδυόμενες αγορές.

Kέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη στις μετοχές εμπορευμάτων αλλά και τραπεζών, οι οποιές αντιδρούν στα ευοίωνα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες του Πάσχα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,58% στις 6.778 μονάδες, ο DAX 0,25% στις 6.250 μονάδες, ενώ ο CAC 0,5% στις 4.054 μονάδες.

Οι φήμες για επιπλοκές στην συμφωνία έκτακτης στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη ασκούν πιέσεις στο ευρώ, που υποχωρεί 1,2% έναντι του γεν και 0,6% έναντι του δολαρίου.

Η τιμή του χαλκού ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια ανά τόνο, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2008, αντλώντας στήριξη από την ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η απόφαση της Αυστραλίας να αυξήσει πάλι τα επιτόκια στο 4,25%, επιβεβαιώνει τις ελπίδες επιτάχυνσης της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Το πετρέλαιο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών, στα 86,5 δολ. ανά βαρέλι περίπου στο NYSE.

Πτώση εμφανίζει η στερλίνα, λογω φόβων ότι οι εκλογές που προκήρυξε ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα παράγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα Futures της Wall Street εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις, μετά την άνοδο 0,8% του Standard & Poor’s 500 χθες, όταν οι περισσότερες αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Οι εταιρίες παραγωγής εμπορευμάτων στηρίζουν τον δείκτη MSCI αναδυομενων αγορών στα υψηλότερα επίπεδα από πέρσι τον Ιούλιο, με τους βασικούς δείκτες σε Καζακστάν, Ουκρανία και Βουδαπέστη να ενισχύονται πάνω από 1,5%.

Οι πετρελαϊκές BP και Shell αποκομίζουν ανάλογα κέρδη, στο 1,5%, ενώ η Rio Tinto ενισχύεται 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v