Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Σταθερά σε ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες είναι "έτοιμες" για το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο κερδών, χάρη στη στήριξη από τραπεζικούς τίτλους, κυρίως ιρλανδικών ομίλων. Πτωτικά τα futures Wall Street.

«Έτοιμες» για το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο κερδών εμφανίζονται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες στη σημερινή συνεδρίαση βρίσκουν στήριξη από την ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία μετοχών ιρλανδικών τραπεζών.

Έκρηξη ανόδου 27% για τη μετοχή της Bank of Ireland, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τα επιπλέον κεφάλαια που ζητά το ιρλανδικό δημόσιο προκειμένου να υπάρξει ορθή κεφαλαιακή επάρκεια για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Άνοδος 0,2% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.081,69 μονάδων, με τον δείκτη να εμφανίζεται «πρόθυμος» να κλείσει το α’ τρίμηνο του 2010 με κέρδη άνοδο του 3%.

Ανάκαμψη και για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, οι οποίες κινούνται πλέον ανοδικά, καθώς ο τίτλος της Anglo American ενισχύεται κατά 1,2%, ενώ κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της Xstrata.

Κέρδη 0,18% για τον DAX 30 στις 6.153,20 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,05% στις 5.675,02 μονάδες, ενώ κατά 0,07% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.990,04 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street με τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν κατά 0,1%.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για το επίπεδο απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, βάσει της ADP, αλλά και για την πορεία των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v