Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε ανοδική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες για μία ακόμη συνεδρίαση στην καλή εικόνα μετοχών μεταλλευτικών εταιριών και ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορευμάτων.

Η ανάκαμψη στις τιμές μετάλλων και εμπορευμάτων οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές των δύο κλάδων και στηρίζει και τη θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Κέρδη 2,5% για τη μετοχή της Vodafone, μετά από δημοσιεύματα που την θέλουν να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Verizon για πιθανή συγχώνευση των δύο ομίλων.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία ιδιωτικών εισοδημάτων και δαπανών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αν και η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται ότι θα είναι ήπια από πλευράς συναλλαγών με δεδομένη και την αργία της Παρασκευής, λόγω του Πάσχα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 6.153,47 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης 0,5% στις 5.731,10 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στο επίπεδο των 4.005,48 μονάδων.

«Μεικτή» εικόνα εμφάνισαν οι αγορές της Ασίας, με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 0,14%, ενώ κέρδη 2,5% σημείωσε η Κίνα, μετά την ανακοίνωση για δημιουργία αγοράς futures εντός του Απριλίου. Σταθεροποιητικές τάσεις στην Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v