Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή τόσο σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων, όσο και εξελίξεων στο θέμα της Ελλάδας. Σταθεροποιητικά η Ασία, με κέρδη 0,4% για Nikkei, 0,02% για Κίνα.

Ήπια ανοδική κίνηση ακολουθούν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων αλλά και εξελίξεων που αφορούν το θέμα παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αναμένονται οι ανακοινώσεις τόσο του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία, όσο και της πορείας PMI βιομηχανίας και υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Η σημαντική υποχώρηση του ευρώ -το οποίο άγγιξε χαμηλό 10 μηνών έναντι του δολαρίου και ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου- από τη μία πλευρά προβληματίζει τους επενδυτές, ενώ από την άλλη στηρίζει την πορεία μετοχών εξαγωγικών ομίλων.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 0,3% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 6.029,26 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 5.690,81 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,1% στις 3.957,02 μονάδες.

Σταθεροποιητική πορεία ακολούθησαν στη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, ενώ σε υψηλό 18 μηνών κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v