Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά απωλειών η Ευρώπη

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται, κυρίως, στον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ πτωτικά κινούνται μεταλλευτικές-πετρελαϊκές εταιρίες.

Σε τροχιά υποχώρησης, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον φαρμακευτικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, μετά την ανακοίνωση της Sanofi-Aventis για καθυστέρηση στην κυκλοφορία νέου φαρμάκου της.

Απώλειες 0,6% για τον δείκτη φαρμακοβιομηχανιών του DJ Stoxx 600, με τη μετοχή της Sanofi-Aventis να υποχωρεί κατά 1,9%, ενώ απώλειες 0,6% σημειώνουν οι τίτλοι των Novartis και Roche.

Σε πτωτική πορεία κινούνται και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, λόγω υποχώρησης του «μαύρου χρυσού» κοντά στο επίπεδο των 80 δολαρίων, αλλά και μεταλλευτικών ομίλων, μετά την αναπάντεχη αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3% στις 5.963,83 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,4% στις 5.629,92 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα στις 3.908,99 μονάδες.

Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές, αν και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω αργίας στο Τόκιο. «Στοπ» στο ανοδικό σερί του Dow Jones σήμανε η συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v