Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση από το υψηλό 17 μηνών για Ευρώπη

Στροφή σε πτωτική τροχιά για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών μέσω πωλήσεων τραπεζικών μετοχών. Πτωτικά η Ασία, με απώλειες 0,9% για Nikkei, 0,1% για Κίνα.

Η διάθεση κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές, κυρίως μέσω πωλήσεων μετοχών τραπεζών, οδηγεί σε πτωτική πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την διαμόρφωσή τους σε υψηλό 17 μηνών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Απώλειες 1,3% για τη μετοχή της Deutsche Bank, ενώ κατά 1,2% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Credit Agricole.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή πληθώρας μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, με τον πληθωρισμό αλλά και τον Leading Indicator να είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Την ίδια στιγμή και το «ελληνικό ζήτημα» δεν φαίνεται να φεύγει από την επικαιρότητα, επιδρώντας, όμως, περισσότερο στην πορεία του ευρώ και λιγότερο των μετοχών.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3% στις 6.005,73 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα στις 5.621,71 μονάδες, ενώ απώλειες 0,4% σημειώνει ο CAC 40 στις 3.941,22 μονάδες.

Σε τροχιά υποχώρησης κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση. Αντίθετα σε νέο υψηλό επίπεδο από την αρχή του 2010 κινήθηκε η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v