Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά, εν αναμονή της Fed οι ευρωαγορές

Η καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με κέρδη για Κίνα, πτώση για Nikkei.

Σε ανοδική τροχιά επιστρέφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τη χθεσινή υποχώρηση, με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους και εν αναμονή της σημερινής συνεδρίαση της Fed.

Παρά το γεγονός ότι επενδυτές και αναλυτές έχουν προεξοφλήσει ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ –η ανακοίνωση πραγματοποιείται στις 20.15 ώρα Ελλάδος- αναμένουν με σχετική αγωνία την συνοδευτική ανακοίνωση της τράπεζας, με την «ευχή» να υπάρχουν σε αυτή σημεία τα οποία μπορούν να τους προϊδεάσουν για την μελλοντική της πολιτική.

Κέρδη 0,6% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.056,54 μονάδων, με τους τραπεζικούς τίτλους να καταγράφουν την ισχυρότερη άνοδο. Κέρδη μεταξύ 0,9% και 1,2% για τους τίτλους των HSBC, Banco Santander, BNP Paribas και Societe Generale.

Σημαντικό μερίδιο της επενδυτικής προσοχής κατέχουν τόσο ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τη Γερμανία (αφορά τον Μάρτιο) όσο και ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο. Και τα δύο στοιχεία δημοσιοποιούνται στις 12.00 ώρα Ελλάδος.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,56% στις 5.936,90 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,5% στις 5.625,09 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,62% υψηλότερα στις 3.914,98 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει πτώση και την Κίνα να κινείται υψηλότερα. Ανάλογα «μεικτή» εικόνα και στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v