Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη

Οι ανησυχίες για πιθανή αυστηρότερη οικονομική πολιτική στην Κίνα αλλά και οι πιέσεις σε μεταλλευτικές μετοχές οδηγούν χαμηλότερα τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Η προσοχή στο Eurogroup.

Οι ανησυχίες για πιθανή αυστηρότερη οικονομική πολιτική στην Κίνα αλλά και οι πιέσεις σε μεταλλευτικές μετοχές οδηγούν χαμηλότερα τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,2% στις 1.057,22 μονάδες, μετά από το υψηλό επτά εβδομάδων που άγγιξε στις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Πτώση από 0,5% έως 1,1% για τις μετοχές των Anglo American, Kazakhmys, BHP Billiton, Xstrata και Rio Tinto. «Υπάρχει σαφής ανησυχία για το τι θα συμβεί στην Κίνα από πλευράς νομισματικής πολιτικής. Εάν υπάρξει σφιχτότερη νομισματική πολιτική τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα πληγούν τα εμπορεύματα», τονίζει στο Reuters ο κ. Urquhart Stewart, επικεφαλής στην Seven Investment Management.

Σε κλοιό πιέσεων και οι τραπεζικοί τίτλοι, με τις μετοχές των Barclays, Societe Generale, BNP Paribas και Deutsche Bank να υποχωρούν από 0,2% έως και 1%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,2% στις 5.943,42 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται οριακά κατά 0,01% στις 5.624,67 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,04% χαμηλότερα στις 3.925,13 μονάδες.

Σε πτωτική τροχιά -με εξαίρεση τον Nikkei που εμφάνισε οριακά κέρδη 0,01%- κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση. Θετική πορεία την περασμένη εβδομάδα για την Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v