Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτική κίνηση στις ευρωαγορές

Πτωτική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται, εκ νέου, στις μετοχές τραπεζικών ομίλων και μεταλλευτικών εταιριών. Σταθεροποίηση για Ασία.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησης για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να εστιάζονται –για μία ακόμη φορά- σε μετοχές τραπεζικών και μεταλλευτικών ομίλων.

Απώλειες 0,2% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 1.050,32 μονάδων. Ο δείκτης καταγράφει κέρδη 0,5% από τις αρχές του έτους και κινείται κατά 63% υψηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά τον Μάρτιο του 2009.

Πτώση μεταξύ 0,5% και 1,4% για τους τίτλους των Standard Chartered, Barclays, Societe Generale και Natixis.

«Έχω την εντύπωση ότι έχουμε φθάσει στο ζενίθ. Όσοι ήταν να αγοράσουν μετοχές το έχουν πράξει. Δεν «βλέπω» και πολλούς νέους αγοραστές στον ορίζοντα», τονίζει στο Reuters ο κ. Koen De Leus, οικονομολόγος στην KBC Securities.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,2% στις 5.876,43 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,2% στις 5.591,58 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 3.905,76 μονάδες.

Πρακτικά αμετάβλητες παρέμειναν οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση. Με κέρδη «γιόρτασε» η Wall Street την επέτειο ανάκαμψη των διεθνών αγορών στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v