Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέταλλα-πετρελαϊκές στηρίζουν την Ευρώπη

Σε σταθεροποιητική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από πετρελαϊκές και μεταλλευτικές εταιρίες ενώ πτωτική κίνηση ακολουθούν οι φαρμακευτικοί όμιλοι. Πρακτικά αμετάβλητοι οι βασικοί δείκτες.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με στήριξη από τις μετοχές πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων. Σαφής στήριξη και από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς απομακρύνεται ο φόβος για χρεοκοπία της Ελλάδας. 

Σημαντικά κέρδη για πετρελαϊκούς και μεταλλευτικούς ομίλους, με τους τίτλους των BHP Billiton, Anglo American, Rio Tinto και Xstrata να ενισχύονται μεταξύ 0,2% και 1,1%. Στο ίδιο "μήκος κύματος" και οι μετοχές των ενεργειακών BG Group, Cairn Energy, Royal Dutch Shell και Total με κέρδη που κυμαίνονται από 0,2% έως 0,6%.

 Πτωτική κίνηση ακολουθούν οι μετοχές φαρμακευτικών ομίλων, μετά την αποτυχία κλινικών ερευνών φαρμάκου της AstraZeneca (-1,2%). Απώλειες 0,2% για Roche Holdings, ενώ κατά 1,1% χαμηλότερα κινούνται οι τίτλοι των GlaxoSmithKline και Shire.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,1% στις 5.872,40 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,2% στις 5.589,56 μονάδες, ενώ απώλειες 0,1% καταγράφει και ο CAC 40 στις 3.907,90 μονάδες.

Σε υψηλό έξι εβδομάδων οι ασιατικές αγορές, ενώ ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη κατέγραψε η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v