Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναποφάσιστες οι ευρωαγορές

Περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης για τις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να φαίνονται, αρχικά, ικανοποιημένη από τα νέα ελληνικά μέτρα και να αναμένουν το Beige Book της Fed. Σταθεροποίηση στα futures Wall.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά αυτή τη φορά με θετικό τρόπο, καθώς οι αγορές μοιάζουν να ικανοποιούνται από το «νέο πακέτο» μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Οριακές απώλειες 0,1% για τον FTSEurofirst 300 στις 1.026,70 μονάδες, με τις πιέσεις σε τραπεζικούς τίτλους να έχουν περιοριστεί, ενώ πτωτική κίνηση ακολουθούν και οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων.

Απώλειες μεταξύ 0,2% και 0,7% για τις μετοχές των BP, BG, Royal Dutch Shell και Total. Ανοδική στροφή για τον τίτλο της Prudential, που ενισχύεται κατά 4,2%, μετά από σημαντικές πιέσεις κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ασιατικής μονάδας της AIG.

Πτώση 0,1% για τον DAX 30 στις 5.772,41 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,14% χαμηλότερα στις 5.475,57 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,2% στις 3.805,56 μονάδες.

«Στασιμότητα», αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Πτώση 0,01% για Dow Jones και S&P 500, ενώ κατά 0,03% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed, των στοιχείων για τον δείκτη ISM υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς και την μεταβολή θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τον ίδιο μήνα που καταρτίζει η ADP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v