Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούμενες σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, ελλείψει σημαντικών macro ή εταιρικών ανακοινώσεων. Μεικτή η εικόνα στην Ασία.

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μετά από αρκετές ημέρες «πλημμύρας» είτε μακροοικονομικών ανακοινώσεων είτε εταιρικών μεγεθών η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ήρεμη τουλάχιστον σε αυτά τα δύο επίπεδα.

Πτώση 1,3% για τον ιρλανδικό κατασκευαστικό ομιλο CRH, με την βελγική φαρμακοβιομηχανία UCB να υποχωρεί κατά 2,1%. Στον αντίποδα κέρδη 3,5% σημειώνει η ιρλανδική τράπεζα Allied Irish Banks, ενώ κατά 1,6% υψηλότερα κινείται ο μεταλλευτικός όμιλος Fresnillo.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,2% στις 5.719,69 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,3% στις 5.423,96 μονάδες και τον CAC 40 να παραμένει πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 3.771,40 μονάδων.

Μεικτή εικόνα σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, με κέρδη για τον Nikkei, αλλά πτώση για Κίνα και Χονγκ Κονγκ. Θετική η πορεία της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με στήριξη από μακροοικονομικά στοιχεία και εταιρικά deals.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v