Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κρατούν» τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

«Αμετακίνητες» από την ανοδική τους πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από θετικά οικονομικά μεγέθη τριμήνου κορυφαίων ομίλων. Σε θετική πορεία κινούνται και τα futures της Wall Street.

Τα θετικά μεγέθη τριμήνου κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών αλλά και η «χαλάρωση» των φόβων για προβλήματα χρεοκοπιών στην ευρωζώνη, οδηγούν σε υψηλότερο επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 0,8% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.004,29 μονάδων. Ιδιαίτερα θετική υποδοχή των επενδυτών για τα μεγέθη της ισπανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Telefonica, η οποία καταγράφει άνοδο 1,2%.

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, καθώς χαλκός και άλλα μέταλλα καλύπτουν σημαντικό μέρος των χθεσινών απωλειών τους. Άνοδος από 1,5% έως 2,5% για τους τίτλους των Anglo American, BHP Billiton, Lonmin, Eurasian Natural Resources, Vedanta και Rio Tinto.

Στον αντίποδα πτώση 3% καταγράφει η μετοχή της Bayer, η οποία δεν ικανοποίησε με τις προβλέψεις της για το 2010, ενώ κατά 1,4% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της βρετανικής τράπεζας Lloyds Banking Group, που ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες του αναμενόμενου για το 2009.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,94% στις 5.584,35 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,97% στις 5.329,56 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,06% υψηλότερα στις 3.679,47 μονάδες.

Θετική η εικόνα, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Άνοδος 0,19% για τον Dow Jones, κέρδη 0,25% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,12% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο του 2009 –είναι η δεύτερη «καταμέτρηση» και αφορά μόνο την ετήσια πορεία της αμερικανικής ανάπτυξης- του δείκτη τιμών ΑΕΠ και της ιδιωτικής κατανάλωσης για το ίδιο διάστημα. Παράλληλα ανακοινώνονται τα στοιχεία για δείκτη εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και αφορούν τον Φεβρουάριο, αλλά και οι μεταπωλήσεις κατοικιών Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v