Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη αστάθεια στις ευρωπαϊκές αγορές

Έντονες εναλλαγές πρόσημων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με την μάχη αγοραστών-πωλητών να παραμένει αμείωτη και να μην "αφήνει" τους δείκτες να σταθεροποιηθούν.. Σε πτωτική τροχιά τα futures της Wall Street.

Σε διαδικασία... απόλυτης αστάθειας οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υπήρξε πληθώρα εταιρικών ανακοινώσεων. Κάποια μεγέθη ευρωπαϊκών ομίλων ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα οι μετοχές τους να σημειώνουν σημαντική άνοδο, ενώ άλλα ήταν απογοητευτικά. Αποτέλεσμα να καταγράφεται μία μάχη αγοραστών και πωλητών.

Οριακά κέρδη 0,1% για τον FTSEurofirst 300 στις 1.014,74 μονάδες. Στην θετική πλευρά οι τίτλοι των Royal Bank of Scotland με κέρδη 7,3%, ενώ άνοδο της τάξης του 4,3% σημειώνει η μετοχή της Credit Agricole. Αντίθετα απώλειες άνω του 1% καταγράφει η Deutsche Telekom, ενώ κατά 1,9% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της British American Tobacco (BAT).

Πιέσεις στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τους τίτλους των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata να υποχωρούν μεταξύ 1,1% και 1,4%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,05% στις 5.612,45 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,16% στις 5.334,62 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα στις 3.704,28 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες ενδοσυνεδριακά είχαν κατορθώσει να «διαγράψουν» το σύνολο των αρχικών απωλειών τους και να «περάσουν» στη θετική περιοχή.

Αρνητική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Απώλειες 0,14% για Dow Jones, πτώση 0,46% για S&P 500, ενώ κατά 0,51% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της δεύτερης ημέρας της «κατάθεσης» του κ. Ben Bernanke, ενώ περιμένουν και τα στοιχεία για τις πωλήσεις διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, αλλά και των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v