Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία για ευρωαγορές

Έκτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιριών, καθώς απομακρύνονται οι φόβοι για την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Σε θετική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για αλλαγή στην νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων.

Πρακτικά αμετάβλητος στις 1.026,28 μονάδες παραμένει ο FTSEurofirst 300, με τις μετοχές ομίλων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εμπορευμάτων και πετρελαίου να έχουν «υψηλή ζήτηση» από τους επενδυτές. Κέρδη μεταξύ 0,4% και 0,5% για τους τίτλους των BG Group, BP και Royal Dutch Shell.

Ακόμη καλύτερη η εικόνα για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, καθώς οι τίτλοι των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata ενισχύονται από 1,1% έως και 1,7%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,3% στις 5.736,80 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,3% στις 5.374,28 μονάδες και τον CAC 40 να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,1% στις 3.774,22 μονάδες.

Σε υψηλό τριών μηνών διαμορφώθηκαν οι ασιατικές αγορές χάρη στα ισχυρά κέρδη μετοχών εμπορευμάτων, ενώ εβομαδιαία κέρδη άνω του 3% κατέγραψε η Wall Street την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v