Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές

Το ράλι στις μετοχές τραπεζικών τίτλων οδηγεί ακόμη υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφανίζουν κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και αγγίζουν υψηλό δύο εβδομάδων. Ανοδικά τα futures Wall Street.

Στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων, με στήριξη από την ισχυρή άνοδο τραπεζικών μετοχών διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές αγορές. Σημαντική ανάκαμψη καταγράφεται στην διάθεση ανάληψης ρίσκου, με τον δείκτη VDAX-NEW –στον οποίο καταγράφεται η μεταβλητότητα στον DAX 30- να υποχωρεί κατά 4,6% και να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων.

Κέρδη 0,9% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.011,56 μονάδων, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά έως και τις 1.014,34 μονάδες, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Άνοδος μεταξύ 1% και 2,9% για τις μετοχές κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως η Barclays, HSBC, UBS, ενώ κέρδη 2,7% καταγράφει ο τίτλος την BNP Paribas, η οποία ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,95% στις 5.645,18 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,69% στις 5.280,44 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,5% υψηλότερα στις 3.724,34 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Άνοδος 0,13% για Dow Jones, κέρδη 0,39% για S&P 500, ενώ κατά 0,15% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή στοιχείων για την πορεία κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς και της έκδοσης οικοδομικών αδειών τον ίδιο μήνα. Επίσης ανακοινώνονται τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου, αλλά και τα πρακτικά από την συνεδρίαση Φεβρουαρίου της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v