Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις αγορές λόγω Κίνας

Η απόφαση της Κίνας να αυξήσει τα αποθεματικά των τραπεζών για να περιορίσει την ανάπτυξη επαναφέρει την νευρικότητα στις ευρωαγορές και τα futures της Wall Street. Πτώση για πετρέλαιο, εμπορεύματα ανοδος για δολάριο.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα ελάχιστα αποθεματικά των τραπεζών, περιορίζοντας τα νέα δάνεια και την ανάπτυξη για να "καλμάρει" τις πληθωριστικές πιέσεις και την άνοδο στις τιμές των ακινήτων προκαλεί νευρικότητα στις αγορές. 

Οι ευρωαγορές, που βρίσκονταν από το πρωί σε θετικό έδαφος μετά και την επίσημη πολιτική στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα, γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, το μεσημέρι ενώ αυτή την ώρα, νωρίς το απόγευμα, επικρατούν μικτές τάσεις με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισύχεται 0,09% στις 5.165 μονάδες, τον DAX στη Φρανκφούρτη να κερδίζει 0,23% στις 5.516 μονάδες και τον CAC στο Παρίσι να υποχωρεί 0,16% στις 3.610 μονάδες.

Η κίνηση της Κίνας δίνει πτωτική τάση και στην αμερικανική αγορά, με τα futures να προϊδεάζουν για άνοιγμα σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, με το παράγωγο του Dow Jones στο -0,7%.  

Πτώση 2% εμφανίζει η τιμή του πετρελαίου, στα 73,72 δολάρια, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται 0,8% έναντι των βασικών νομισμάτων. Η ισοτιμία έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,36 δολάρια.

"Οι τιμές του πετελαίου υποχωρούν έντονα καθώς η Κίνα, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έλαβε μέτρα για να περιορίσει την οικονομική της ανάπτυξη", ανέφεραν οι αναλυτές της Action Economics. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v