Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα "ανεβάζει" τις διεθνείς αγορές

Η διαφαινόμενη «οργανωμένη» προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, οδηγεί σε κερδοφόρα πορεία τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, στηρίζει το ευρώ και επαναφέρει τις αγοραστικές διαθέσεις στο προσκήνιο.

Ράλι για τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, με ταυτόχρονη ισχυρή υποχώρηση στα spreads των ελληνικών ομολόγων και στήριξη στις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών, προκαλούν τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα ότι οι Ευρωπαίοι –με επικεφαλής Γάλλους και Γερμανούς- προετοιμάζουν σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Άνοδος 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με το yield στα 10ετή ελληνικά ομόλογα να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1998.

«Οι διαβεβαιώσεις έφθασαν», δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Philipp Musil, διαχειριστής κεφαλαίων στην Constantia PrivatBank στη Βιέννη με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 13 δισ. δολαρίων, «η πολυαναμενόμενη δήλωση από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις ότι δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα είναι εδώ».

Κέρδη 1,4% για τον DJ Stoxx 600, με ράλι για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων. Άνοδος 5,7% για την πορτογαλική Banco Comercial Portugues.

Ιδιαίτερα θετική πορεία για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 1,34% στις 5.571,95 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,11% στις 5.168,56 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,32% υψηλότερα στις 3.660,62 μονάδες.

Ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street. Κέρδη μεταξύ 0,3% και 0,5% για τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, αλλά και ανακοινώσεων εκ μέρους του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke σχετικά με την πολιτική της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v