Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση ανόδου στις ευρωαγορές

Η ελπίδα ότι θα υπάρχει στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ, οδηγεί σε κερδοφόρα πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές, με θετική την εικόνα του τραπεζικού κλάδου. Θετική  αντίδραση και σε εταιρικά μεγέθη.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών να κινούνται σε θετική πορεία και τις ελπίδες ότι θα υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ να κυριαρχούν στις συνειδήσεις των επενδυτών.

Κέρδη 0,8% για τον FTSEurofirst 300 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 988,54 μονάδων. Κορυφαίοι κερδισμένοι οι μετοχές τραπεζών, με τους τίτλους των Standard Chartered, HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Societe Generale να ενισχύονται μεταξύ 1,2% και 2,3%.

«Μάλλον οι αγορές ξεπέρασαν, προς το παρόν, την νευρικότητά τους. Δεν μπορείς να έχει κάθε μέρα sell-off λόγω Ελλάδας», υποστηρίζει στο Reuters ο κ. Bernard McAlinden, επενδυτικός σύμβουλος στην NCB Stockbrokers.

Άνοδο 0,7% σημειώνει ο DAX 30 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 5.538,99 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,4% στις 5.129,85 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στις 3.633,50 μονάδες.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, ενώ υψηλότερα των 10.000 μονάδων διαμορφώθηκε ο Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v