Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος διά χειρός Barclays στην Ευρώπη

Τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη της Barclays επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στους τραπεζικούς τίτλους και οδηγούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές. Μακροοικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο.

Ιδιαίτερα θετική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες στηρίζονται στα κέρδη των τραπεζικών ομίλων, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της βρετανικής Barclays για το σύνολο του 2009.

Η μετοχή του τραπεζικού ομίλου ενισχύεται υψηλότερα του 8%, συμπαρασύροντας στην πορεία της και τις υπόλοιπες τράπεζες. Άνοδος μεταξύ 1,5% και 3,6% για τους τίτλους των HSBC, Societe Generale, BNP Paribas, UBS και Deutsche Bank.

Με δεδομένη τη χθεσινή αργία στη Wall Street και την αργία που είχαν σήμερα αρκετά ασιατικά χρηματιστήρια -από την Κίνα έως τη Μαλαισία- λόγω του εορτασμού του Νέου Έτους, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα μακροοικονομικά δεδομένα, με τον γερμανικό δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW σαφώς να ξεχωρίζει.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο ZEW θα υποχωρήσει σημαντικά, γεγονός που, εάν επιβεβαιωθεί, θα επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές και τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορές.

Σε επίπεδο δεικτών, ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,08%, στις 5.570,77 μονάδες, ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,11%, στις 5.224,74 μονάδες, και ο CAC 40 κινείται κατά 0,98% υψηλότερα, στις 3.644,56 μονάδες.

Θετική πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές που λειτούργησαν σήμερα, με τον Nikkei να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v