Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 1,5% στις ευρωαγορές

Η πολιτική απόφαση στήριξης της Ελλάδας κατόρθωσε να εκτονώσει σε ένα βαθμό τις ανησυχίες για το αξιόχρεο στην ευρωζώνη και στο σύνολο της εβδομάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst έκλεισε με κέρδη 1,6%.

Το ασαφές σχέδιο για την στήριξη της Ελλάδας δεν κατάφερε να εμπνεύσει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στον επενδυτικό κόσμο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε άλλη μια συνεδρίαση νευρικότητας.

Η αιφνιδιαστική νέα κίνηση της Κίνας για συγκράτηση του δανεισμού με την αύξηση στα δεσμευμένα τραπεζικά κεφάλαια, επικράτησε στην επενδυτική ψυχολογία και άσκησε πιέσεις στους βασικούς δείκτες.

Οι τράπεζες υπήρξαν από τους μεγάλους χαμένους και της σημερινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,37% στις 5.142 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,06% στις 5.500 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,49% στις 3.599 μονάδες.

Πάντως η πολιτική απόφαση ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα κατόρθωσε να εκτονώσει σε ένα βαθμό τις ανησυχίες για το ελληνικό αξιόχρεο και στο σύνολο της εβδομάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst έκλεισε με κέρδη 1,6% μετά από 4 συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v