Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τραπεζική στήριξη σε ευρωαγορές

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημαντικών κερδών για τις ευρωπαϊκές αγορές, με νέα στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου της BNP Paribas.

Όσο οι κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι της Ευρώπης συνεχίζουν να ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου και έτους καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, τόσο οι επενδυτικές διαθέσεις θα διατηρούνται «ψηλά» και θα οδηγούν σε κέρδη τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά την Barclays χθες (16/2), σήμερα έφθασε η ώρα της BNP Paribas (2,95%) να ανακοινώσει στοιχεία καλύτερα των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2009, αλλά και να εμφανιστεί περισσότερο αισιόδοξη για το τρέχον έτος.

Η BNP βοηθά ώστε να κινηθούν ανοδικά και οι μετοχές των περισσότερων ευρωπαϊκών τραπεζών. Κέρδη μεταξύ 0,8% έως 2,4% για τους τίτλους των HSBC, Standard Chartered, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Credit Agricole και Natixis.

Καλή η εικόνα και για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, καθώς οι τιμές χαλκού και αλουμινίου διατηρούνται σε ανοδική τροχιά. Άνοδος από 0,7% έως και 2,7% για BHP Billiton, Anglo American Resources, Rio Tinto, Antofagasta, Xstrata και Euroasian Natural.

«Σαφώς υπάρχει θετικό momentum στις αγορές μετά την τριψήφια άνοδο (σε επίπεδο μονάδων) για τον Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street», τονίζει στο Reuters ο κ. Owen Ireland, αναλυτής της ODL Securities.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,96% στις 5.646,06 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,53% στις 5.271,73 μονάδες, ενώ κατά 1,08% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.710,20 μονάδες.

Σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, ενώ ράλι ανόδου κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v