Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Η καλή πορεία των τραπεζικών τίτλων οδηγεί σε υψηλότερο επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφανίζονται «έτοιμες» να κατακτήσουν την όγδοη διαδοχική συνεδρίαση κερδών. Οριακές απώλειες για futures Wall Street.

Η ανάκαμψη στις μετοχές τραπεζικών ομίλων –παρά την απογοήτευση από τα μεγέθη τριμήνου της Societe Generale- οδηγεί σε ανοδική πορεία και τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Κέρδη 0,4% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.019,02 μονάδων, «κατακτώντας» την όγδοη ανοδική συνεδρίαση. «Εάν κάποιος εξετάσει τα περιθώρια κέρδους των εταιριών που ανακοίνωσαν μεγέθη τριμήνου θα δει ότι οι ειδήσεις είναι θετικές», τονίζει σε δηλώσεις της στο Reuters, η κ. Georgina Taylor αναλύτρια της Legal & General Investment Management.

Εξαίρεση για τον τραπεζικό κλάδο αποτελεί η SocGen, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 5,2%, μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε σημαντική μείωση του μερίσματός της. Αντίθετα κέρδη 1,4% καταγράφει ο τίτλος της BNP Paribas, ενώ κατά 2,2% υψηλότερα κινείται η Barclays. Κέρδη μεταξύ 1,1% και 1,7% για Deutsche Bank, HSBC, Lloyds και Standard Chartered.

Στον αντίποδα αρνητική πορεία ακολουθούν οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τις αναπάντεχες ζημίες που ανακοίνωσε η Daimler (-5,6%) τόσο για το δ’ τρίμηνο όσο και για το σύνολο του 2009. Η μετοχή της Daimler ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 11%, διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 11 μηνών. Πτώση 1,1% για τους τίτλους των BMW και Fiat.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.668 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,48% στις 5.302,16 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,32% υψηλότερα στις 3.737,02 μονάδες.

Ήπιες απώλειες καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Πτώση 0,08% για Dow Jones, απώλειες 0,16% για S&P 500, ενώ κατά 0,04% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη Leading Indicator στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού κατά τον ίδιο μήνα καθώς και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v