Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών λόγω Commerzbank

Σε τροχιά υποχώρησης "πέρασαν" οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των πιέσεων που ασκούνται σε τραπεζικούς τίτλους, μετά τα αρνητικά μεγέθη τριμήνου της Commerzbank. Πτωτικά τα futures Wall.

Οι πιέσεις σε μετοχές τραπεζών αντιστρέφουν το κλίμα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται, πλέον, πτωτικά, παρά την πολύ καλή εικόνα μετοχών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τροφίμων και ποτών.

Τα αρνητικά μεγέθη τόσο δ' τριμήνου όσο και για το σύνολο του 2009 της Commerzbank (-7,1%) "βάρυναν" το κλίμα για τους τραπεζικούς τίτλους. Απώλειες μεταξύ 0,7% έως 1,9% για τις μετοχές των Barclays, Societe Generale, BNP Paribas και Deutsche Bank.

Αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις είχε, τελικά, και η αναπάντεχη υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, παρά του ότι χαρακτηρίστηκε ως "παροδική" από κορυφαία στελέχη του γερμανικού ινστιτούτου.

Στον αντίποδα ράλι καταγράφει η μετοχή της Carslberg, η οποία ενισχύεται κατά 8,3% αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο 17 μηνών, μετά την ανακοίνωση μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,9% στις 5.636,53μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,2% στις 5.341,33 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,61% στις 3.733,92 μονάδες.

Σε πτωτική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Απώλειες 0,38% για Dow Jones, υποχώρηση της τάξης του 0,39% για S&P 500, ενώ κατά 0,52% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v