Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικές τάσεις στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από καλύτερα εταιρικά μεγέθη τριμήνου. "Αδιαφόρησαν" για την πτώση του IFO οι επενδυτές. Πιέσεις στις ασιατικές αγορές, με πτώση 0,4% για Nikkei.

Σε κερδοφόρα πορεία κινούνται οι κορυφαίοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης, βρίσκοντας στήριξη στα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη εταιριών όπως οι Heineken και Continental.

Η αναπάντεχη υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο, στις 95,2 μονάδες, δεν φαίνεται να επηρεάζει, προς το παρόν τουλάχιστον, με αρνητικό τρόπο τις διαθέσεις των επενδυτών.

Άνοδος 1,8% για τον τίτλο της Heineken, ενώ κέρδη της τάξης του 3,8% σημειώνει η μετοχή της Continental. Πτωτικές τάσεις, με απώλειες για την γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck GKaA, η οποία δεν ικανοποίησε με τα μεγέθη δ’ τριμήνου.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,4% στις 5.712,72 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,5% στις 5.380,11 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.781,01 μονάδων.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, ενώ στήριξη από deals και εταιρικά μεγέθη "βρήκε" η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v