Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στην Ευρώπη

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή του αμερικανικού ΑΕΠ δ΄τριμήνου. Εντός των προβλέψεων ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, προσφέρει περαιτέρω στήριξη.

Σημαντικά κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με τις ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας να φαίνεται ότι έχουν χαλαρώσει και τους επενδυτές να βρίσκονται, πλέον, εν αναμονή  του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δ’ τρίμηνο.

Παράλληλα οι επενδυτές «διαβάζουν» προσεκτικότερα τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσαν σήμερα κορυφαίοι ευρωπαϊκοί όμιλοι όπως οι Lloyds Banking Group και Bayer.

Η Bayer δεν φαίνεται να ικανοποίησε τις αγορές, παρά την άνοδο κατά 44% των κερδών της στο δ’ τρίμηνο του 2009, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί κατά 4%. Οριακά κέρδη 0,18% σημειώνει η μετοχή της Lloyds, παρά το ότι οι ζημίες της για το 2009 ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο ενισχύθηκε στο 1% από 0,9% που ήταν τον Δεκέμβριο, πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,84% στις 5.578,88 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,02% στις 5.332,61 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,04% υψηλότερα στις 3.678,45 μονάδες.

Θετική πορεία, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές. Ελλάδα αλλά και στοιχεία για την αμερικανική ανεργία οδήγησαν σε πτωτική πορεία την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v