Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο επίκεντρο

Τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δ΄ τρίμηνο του 2009 βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Αγορές: Το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο επίκεντρο
Τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο του 2009 βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών, μετά την διαμόρφωση του πληθωρισμού στην ΕΕ εντός των εκτιμήσεων.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο -αφορούν στη μεταβολή του μόνο σε ετήσια βάση- δημοσιοποιούνται στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές αναμένουν ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 5,6%. Σημαντικό μερίδιο της προσοχής δίνεται στα στοιχεία τόσο για την ιδιωτική κατανάλωση δ΄ τριμήνου όσο και για τον δείκτη τιμών ΑΕΠ στο ίδιο διάστημα. Και αυτά τα στοιχεία ανακοινώνονται σήμερα, στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Για τη μεν ιδιωτική κατανάλωση προβλέπεται ενίσχυση στο 2%, ενώ για τον δείκτη τιμών ΑΕΠ η διαμόρφωση υπολογίζεται στο 0,6%.

Στις 16:55 ώρα Ελλάδος δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τον δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Φεβρουάριο, με πρόβλεψη ότι άγγιξε τις 73,9 μονάδες, έναντι αρχικού υπολογισμού στις 73,2 μονάδες.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος δημοσιοποιείται η πορεία των μεταπωλήσεων κατοικιών, με πρόβλεψη ότι έφθασαν τα 5,5 εκατ., σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,9%.

Ο πληθωρισμός στην Ε.Ε. ήταν "ευθυγραμμισμένος" με τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς ενισχύθηκε στο 1% για τον Ιανουάριο από 0,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Σε επίπεδο εταιρικών μεγεθών τριμήνου, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι εταιρίες Bayer, Endesa, Erste Group Bank, Lloyds Banking Group και Telefonica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v