Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals & μέταλλα "ανεβάζουν" τις ευρωαγορές

Το ράλι σε μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και δύο νέα σημαντικά deals εξακολουθούν να στηρίζουν την θετική πορεία των κορυφαίων ευρωπαϊκών αγορών. Ανοδικά τα futures Wall Street.

Τα δύο deals, μεταξύ Prudential-AIG και Merck-Millipore σε συνδυασμό με το ράλι στην τιμή του χαλκού, στηρίζουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ σε θετική τροχιά κινούνται και τα futures της Wall Street.

Παρά την «χαρά» των επενδυτών για την ύπαρξη deals, η μετοχή της Prudential δεν ακολουθεί θετική πορεία, καθώς υποχωρεί κατά το εντυπωσιακό 12% στο Λονδίνο, ενώ απώλειες κοντά στο 2% καταγράφει και ο τίτλος της HSBC, καθώς δεν ικανοποίησε με τα μεγέθη του 2009.

Στον αντίποδα –γεγονός που κρατά σε θετική πορεία τους δείκτες- σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Άνοδος μεταξύ 1,3% και 2,9% για τους τίτλους των Antofagasta, Kazakhmys, Vedanta Resources, Eurasian Natural Resources και Rio Tinto.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1% στις 5.655,11 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,37% στις 5.374,54 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινείται κατά 0,66% υψηλότερα στις 3.733,39 μονάδες.

Θετική η εικόνα, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Άνοδος 0,31% για Dow Jones, κέρδη 0,23% για S&P 500, ενώ κατά 0,36% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για το ιδιωτικό εισόδημα και τις ιδιωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v