Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτική στήριξη σε ευρωαγορές

Η πολύ καλή πορεία μετοχών μεταλλευτικών ομίλων στηρίζει την άνοδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην ελληνική οικονομία. Άνοδος 0,4% για Nikkei στην Ασία.

Ανοδική πορεία στην πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρίσκουν στήριξη στην πολύ καλή εικόνα που καταγράφει ο μεταλλευτικός κλάδος. Ο σεισμός στην Χιλή, τον μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού παγκοσμίως, αναμένεται ότι θα μειώσει τις ποσότητες του μετάλλου που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα η τιμή του να φθάνει σε υψηλό 11 μηνών στην Ασία.

Κέρδη 1,1% για τον FTSEurofirst 300 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.018,63 μονάδων. Κέρδη μεταξύ 2% και 3,6% για τις μετοχές των μεταλλευτικών ομίλων Antofagasta, BHP Billiton, Fresnillo, Kazakhmys και Rio Tinto.

Σαφώς ώθηση προσφέρει και η ανακοίνωση της πιθανής εξαγοράς των ασιατικών μονάδων της AIG από τη βρετανική Prudential με συνολικό αντίτιμο που ξεπερνά τα 35 δισ. δολάρια.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται, εκ νέου, και στην ελληνική οικονομία, με δεδομένη την επίσκεψη του κ. Olli Rehn στην Αθήνα, αλλά και εν αναμονή πιθανών συμπληρωματικών μέτρων λιτότητας από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,01% στις 5.654,87 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1% στις 5.406,42 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,28% υψηλότερα στις 3.756,28 μονάδες.

Θετική πορεία, με στήριξη από μεταλλευτικές και πετρελαϊκές εταιρίες, ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές. Σημαντική άνοδο κατέγραψε για τον Φεβρουάριο η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v