Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη, με πιέσεις, όμως, για τράπεζες και πετρελαϊκές εν αναμονή του Beige Book και μετά από υψηλό έξι εβδομάδων στη χθεσινή συνεδρίαση. Κέρδη στην Ασία, με άνοδο 0,3% για Nikkei.

Σε τροχιά σταθεροποίησης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά τις πιέσεις που ασκούνται σε τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρίες, λόγω κυρίως ρευστοποιήσεων, με δεδομένο ότι η Ευρώπη άγγιξε υψηλό έξι εβδομάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Απώλειες 0,1% για τον FTSEurofirst 300 στις 1.026,56 μονάδες, με τις μετοχές των BNP Paribas, Credit Agricole, Natixis, Deutsche Bank και Commerzbank να κινούνται από 0,3% έως και 0,7% χαμηλότερα.

«Οι αγορές συνεχίζουν να είναι διστακτικοί. Τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν ήταν και εξαιρετικά, ενώ πιθανώς κάποια από αυτά που θα ανακοινωθούν σήμερα να μην ικανοποιήσουν τις αγορές», τονίζει στο Reuters ο κ. Koen De Leus, αναλυτής της KBC Securities.

Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται, εκ νέου, στην ελληνική οικονομία, με δεδομένη τη σημερινή ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης ελλείμματος και χρέους.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,1% στις 5.768,14 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά το ίδιο ποσοστό στις 5.477,88 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα στις 3.802,58 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, ενώ οριακά κέρδη σημείωσε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v