Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Σε ανοδική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων και εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανική ανεργία αλλά και εξελίξεων στην ελληνική κρίση.

Εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αλλά και των εξελίξεων στην ελληνική κρίση, μετά τις συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Γιούνκερ και αργότερα με την κ. Μέρκελ.

Ανοδική κίνηση για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, με τους τίτλους των Banco Santander, Barclays, HSBC, Standard Chartered και UniCredit να ενισχύονται μεταξύ 0,4% και 1,7%.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η αμερικανική ανεργία έχει ενισχυθεί στο 9,8% τον Φεβρουάριο από 9,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Όπως τονίζει στο Reuters ο κ. Bernard McAlinden, στρατηγικός επενδυτής της NBC Stockbrokers, «ένα στοιχείο είναι σαφές για τις ΗΠΑ: η ανεργία σταθεροποιείται, αλλά ταυτόχρονα δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».

Οι συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού τόσο με τον επικεφαλής του Eurogroup κ. Γιούνκερ όσο και με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ απασχολούν, επίσης, τους επενδυτές. Παρά το γεγονός ότι έχει υποστηριχθεί ότι στις εν λόγω συναντήσεις δεν θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, οι αγορές ευελπιστούν ότι μπορούν να υπάρξουν «υπόνοιες» για το όλο ζήτημα.

Σε επίπεδο δεικτών ο FTSEurofrist 300 ενισχύεται κατά 0,4% στις 1.040,17 μονάδες. Άνοδος 0,36% για τον DAX 30 στις 5.816,05 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,3% στις 5.547,16 μονάδες, ενώ κατά 0,44% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.845,40 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, ενώ θετική πορεία ακολούθησε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v