Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τρισέ καθορίζεις τις εξελίξεις σε ευρωαγορές

ΕΚΤ και BoE δεν διέψευσαν τις ελπίδες των αγορών, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια. Ηπιες αντιδράσεις στη ομιλία του κ. Τρισέ. Περιορισμός απωλειών στην Ευρώπη, σταθεροποιητικά τα futures Wall Street.

Εν μέσω των δηλώσεων του κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παραμένουν σε πτωτική τροχιά αν και έχουν περιορίσει σημαντικά τις απώλειές τους.

Η Bank of England, φρόντισε να μην απογοητεύσει κανέναν, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%, αλλά και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 200 δισ. στερλινών.

Πιέσεις για τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, με τους τίτλους των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol, Total και StatoilHydro να υποχωρούν μεταξύ 0,3% και 0,9%.

Ανοδική κίνηση για τον VDAX-NEW (δείκτης ο οποίος μετρά τη μεταβλητότητα στον DAX 30), ο οποίος ενισχύεται κατά 2,3%, καθώς υποχωρεί η διάθεση ανάληψης ρίσκου των επενδυτών.

Η συνέντευξη του κ. Τρισέ, ξεκίνησε στις 15.30 ώρα Ελλάδος. Ο κεντρικός τραπεζίτης παρουσίασε αναμενόμενα μέτρα παύσης προγραμμάτων ρευστότητας και, για το ελληνικό ζήτημα, σημείωσε ότι η ευρωζώνη θα αναλάβει συντονισμένη δράση, αν παραστεί ανάγκη για την σταθερότητα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,25% στις 5.803,21 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,03% στις 5.531,35 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,18% στις 3.835,48 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση για τα futures της Wall Street. Απώλειες 0,1% έως 0,3% για Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αλλά και τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στη χώρα τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v