Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτη συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Ζ.Κ. Γιούνκερ

Με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Έκτακτη συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Ζ.Κ. Γιούνκερ
Με τον πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα συναντηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Η συνάντηση ορίστηκε την τελευταία στιγμή και θα πραγματοποιηθεί πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ αλλά και στη συνάντηση την Κυριακή με τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, θα παραβρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.   

Εκπρόσωπος τύπου του Λουξεμβούργου δήλωσε στο euro2day ότι Παπανδρέου και Γιούνκερ θα γευματίσουν μαζί στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), πριν την αναχώρησή του από το Λουξεμβούργο στις 14:30 για το Βερολίνο.

Πηγές στο Eurogroup αναφέρουν ότι θέμα της συζήτησης, εκτός από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα, θα αποτελέσει και η κατάρτιση του σχεδίου στήριξης από την Ε.Ε. προς την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ επιθυμεί, η οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια να έλθει από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συλλογική απόφαση και όχι σε διμερές ή τριμερές επίπεδο.

Στο Βερολίνο, ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Frank-Walter Steinmeier στις 18:00μ.μ και εν συνεχεία, στις 19:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Στις 20:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v