Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στην Ευρώπη

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές εταιριών τροφίμων αλλά με αδύναμη πορεία για τράπεζες-μεταλλευτικές. Ήπια κέρδη στην Ασία.

Οι πιέσεις στις μετοχές τραπεζικών ομίλων κρατούν χαμηλά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά τη θετική πορεία στην οποία κινούνται οι μετοχές εταιριών παραγωγής και διανομής τροφίμων.

Κέρδη 0,1% για τον FTSEurofrist 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.054,96 μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης βρίσκεται κατά 63% υψηλότερα από το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε τον Μάρτιο του 2009. Πτώση από 0,7% έως 1,1% για τους τίτλους των Standard Chartered, Barclays, Royal Bank of Scotland και Societe Generale.

«Η αγορά ανέκαμψε πολύ καλά από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Είναι αρκετά δύσκολο, αν και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μία κυκλική bull market, οι δείκτες να κινηθούν ισχυρά υψηλότερα το επόμενο διάστημα. Οι επενδυτές, άλλωστε, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», τονίζει στο Reuters ο κ. Bernard Mcalinden, στρατηγικός επενδυτής στην NCB Stockbrokers.

Θετική πορεία για τις μετοχές εταιριών τροφίμων με τους τίτλους των Nestle, Unilever και Danone να ενισχύονται από 0,2% έως και 0,9%. Ισχυρή πτώση άνω του 5% για την μετοχή της EADS, καθώς «γύρισε» σε ζημιογόνο πορεία το 2009 και δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,09% στις 5.881,20 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,03% στις 5.608,56 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,3% υψηλότερα στις 3.915,08 μονάδες.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, ενώ «διχασμένη» εμφανίστηκε η Wall Street, με τον Nasdaq να φθάνει σε υψηλό 18 μηνών και τους Dow Jones και S&P 500 να εμφανίζουν οριακές απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v