Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε θετική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες στηρίζονται στην ανοδική τροχιά χημικών εταιριών και αυτοκινητοβιομηχανιών. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με κέρδη 0,8% για Nikkei και απώλειες 1,1% για την Κίνα

Η καλή πορεία στις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και χημικών ομίλων οδηγεί σε άνοδο τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές αγορές μετοχών.

Κέρδη 1,2% για τον τίτλο της γαλλικής Renault, ενώ κατά 2,3% υψηλότερα κινείται ο γερμανικός χημικός όμιλος K+S. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή στοιχείων για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αλλά και της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο.

Διατηρούν, πάντως, συγκρατημένη στάση με αρκετούς αναλυτές να δηλώνουν ότι αρκετές μετοχές έχουν «πιάσει ταβάνι» και ως εκ τούτου δεν θεωρείται πιθανή νέα ισχυρή άνοδός τους.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,2% στις 5.942,93 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,2% στις 5.627,53 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.931,99 μονάδων.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,8%, ενώ πτώση 1,1% σημείωσε ο CSI 300 στην Κίνα. Θετική πορεία για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v