Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με τραπεζική στήριξη στην Ευρώπη

Η επιστροφή σε θετική πορεία των μετοχών τραπεζικών ομίλων, διατηρεί σε θετική πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει και στην Ελλάδα. Κέρδη στην Ασία, με άνοδο 0,75% για Nikkei.

Η καλή πορεία τραπεζικών μετοχών οδηγεί σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στο θέμα της ελληνικής οικονομίας, εν αναμονή πιθανών εξελίξεων σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας είτε από το ΔΝΤ είτε από την Ε.Ε., είτε κάποιου «συνδυασμού».

Τα κέρδη των τραπεζών αποδίδονται στην θετική εκτίμηση της Lloyds Banking Group, η διοίκηση της οποίας «βλέπει» κέρδη για την τράπεζα εντός του 2010. Η μετοχή του βρετανικού ομίλου ενισχύεται κατά 6,2%. Ανάλογη πορεία και για τις μετοχές των Royal Bank of Scotland και Barclays, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 5,3% και 2% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,3% στις 6.029,37 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,3% στις 5.661,99 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.952,92 μονάδων.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, καθώς η υποχώρηση του γεν στήριξε την πορεία εξαγωγικών ομίλων. Σταθερά σε υψηλό 17 μηνών παρέμεινε ο Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v