Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη, εκ νέου, από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Σε υψηλό 10 εβδομάδων η Ασία, με κέρδη 0,8% για τον Nikkei, καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία.

Σε πορεία ενίσχυσης, για μία ακόμη συνεδρίαση οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Ο μεταλλευτικός κλάδος εξακολουθεί να ηγείται της ανόδου, μετά και την συμφωνία μεταξύ κορυφαίων εταιριών για τις τιμές σιδηρομεταλλεύματος.

Παράλληλα τα θετικά μηνύματα από το μακροοικονομικό μέτωπο σχεδόν για όλες τις οικονομίες της υφηλίου, επαναφέρει στο προσκήνιο την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η παγκόσμια οικονομία έχει κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση. Επιβεβαίωση αυτής της ελπίδας σαφώς θα στηρίξει και την πορεία των εταιρικών κερδών και φυσικά των μετοχικών αποτιμήσεων.

Κέρδη 2% για την BHP Billiton, ενώ κατά 2,8% υψηλότερα κινείται η μετοχή της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας Aer Lingus, μετά την ανακοίνωση θετικών εκτιμήσεων για το α’ τρίμηνο.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 6.184,28 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,3% στις 5.728,89 μονάδες, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 4.017,79 μονάδες.

Σε υψηλό 10 εβδομάδων κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v