Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις σε ευρωαγορές

Ήπια ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε υψηλό 10 εβδομάδων κινούνται τα χρηματιστήρια αναδυόμενων αγορών, με στήριξη από τράπεζες-μεταλλευτικές. Κέρδη στα futures Wall Street.

Σε θετική πορεία εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και με ήπια κέρδη, στηριζόμενες στις ανοδικές τάσεις στον κλάδο μετάλλων αλλά και τα καλά κέρδη στις μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Η εκτίμηση του Bloomberg ότι η μονάδα σταθερού εισοδήματος της UBS θα εμφανίσει κέρδη άνω των 2 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο, οδηγεί κατά 4,4% τη μετοχή του ομίλου, ενώ οδηγεί σε ανοδική πορεία και το σύνολο του τραπεζικού κλάδου. Κέρδη μεταξύ 0,8% και 1,4% για τους τίτλους των Barclays, Credit Suisse και Deutsche Bank.

Η συμφωνία χαλυβουργιών για τις τιμές σιδηρομεταλλεύματος αποτέλεσε μία ακόμη αιτία για νέα κέρδη στον μεταλλευτικό κλάδο, με τους τίτλους των Anglo American, Rio Tinto, BHP Billiton και Xstrata να ενισχύονται από 0,9% έως 2,1%.

Κέρδη 0,3% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.082,39 μονάδων. Ράλι για τις αναδυόμενες αγορές, με τον MSCI Emerging Markets να ενισχύεται κατά 0,5% και να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 εβδομάδων.

Θετική αν και συγκρατημένη η εικόνα στους μεγάλους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,14% στις 6.165,36 μονάδες, τον FTSE 100 να υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 5.708,55 μονάδες, ενώ κατά 0,13% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 4.005,84 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,08% για τον Dow Jones, άνοδος 0,14% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,24% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v