Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτική πορεία στις ευρωαγορές

Σε τροχιά υποχώρησης οι ευρωπαϊκές αγορές, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω των επικείμενων αργιών του Πάσχα. Πτωτική πορεία στην Ασία, με απώλειες 0,04% για Nikkei, 0,4% για Κίνα.

Η υποχώρηση στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων «πλήττει» και τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται σε πτωτική τροχιά κατά την τελευταία συνεδρίαση του α’ τριμήνου.

Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, με δεδομένες και τις επικείμενες αργίες για τον εορτασμό του Πάσχα, ενώ η προσοχή στρέφεται σε μακροοικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης, καθώς σήμερα ανακοινώνεται η πορεία της ανεργίας αλλά και η εκτίμηση της Eurostat για τον πληθωρισμό του Μαρτίου.

Θετική η εικόνα για τις μετοχές ΜΜΕ, με την BSkyB να ενισχύεται κατά 2,7%, ενώ η Gartmore Group σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,5%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,1% στις 6.138,12 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,1% στις 5.675,04 μονάδες και τον CAC 40 να παραμένει πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 3.989,09 μονάδων.

Απώλειες καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, ενώ σε νέο υψηλό 18 μηνών διαμορφώθηκε ο Dow Jones στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v