Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική κρίση «ρίχνει» τις ευρωαγορές

Η αναθέρμανση των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και το ενδεχόμενο ακόμη και χρεοκοπίας της χώρας «βαραίνουν» το κλίμα στην Ευρώπη. Πτωτικά τα futures σε Wall Street.

Ο φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιέσεις σε μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων διατηρούν σε αρνητική πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ταυτόχρονα οι επενδυτές περιμένουν την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, κ. Ζαν-Κλωντ Τρισέ ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τους νέους κανόνες βάσει των οποίων η τράπεζα θα δέχεται ομόλογα ως εγγυήσεις στα δάνεια τα οποία παράσχει.

Απώλειες 1,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.085,60 μονάδων. «Βαρίδι» παραμένουν οι μετοχές τραπεζών, με τους τίτλους των Banco Santander, Deutsche Bank, BNP Paribas και UBS να αποδυναμώνονται από 2,1% έως και 3,2%.

Πτώση από 1,5% έως και 3,7% για τις μετοχές των μεταλλευτικών ομίλων Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata.

Σταθερά στο «κόκκινο» ο DAX 30 ο οποίος υποχωρεί κατά 0,95% στις 6.163,33 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,96% στις 5.706,62 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,43% χαμηλότερα στις 3.969,50 μονάδες.

Σε αρνητική πορεία, αυτήν την ώρα, και τα futures της Wall Street. Πτώση 0,4% για τους Dow Jones και Nasdaq, ενώ κατά 0,5% χαμηλότερα κινείται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v