Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κρατούν" τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Σταθερά σε ανοδική πορεία οι ευρωαγορές στηριζόμενες σε θετικά macro από τις ΗΠΑ και "ξεχνώντας" προσωρινά την ελληνική κρίση. Θετική η εικόνα για τράπεζες. Ήπια κέρδη στα futures της Wall Street.

Ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, γεγονός που επανέφερε στο προσκήνιο τις ελπίδες των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Προς στιγμήν οι επενδυτές μοιάζουν να ξεχνούν και την ελληνική, ενώ συνεχίζει να ενισχύεται η φημολογία ότι τελικώς η Ελλάδα θα στραφεί για βοήθεια προς τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Άνοδος 1% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.099,19 μονάδων, με τις τράπεζες να συγκαταλέγονται μεταξύ των μετοχών που σημειώνουν την ισχυρότερη ενίσχυση. Κέρδη μεταξύ 0,5% και 1,7% για Barclays, HSBC, Societe Generale, BNP Paribas και Deutsche Bank.

Σημαντική βελτίωση καταγράφεται και στην διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές, με τον VDAX-NEW (τον δείκτη που «μετρά» τη μεταβλητότητα στον DAX 30) να υποχωρεί κατά 4,6%.

Κέρδη 0,8% σημειώνει ο DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.220,79 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,69% στις 5.751,87 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,08% στις 4.021,47 μονάδες.

Ήπια άνοδος καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να ενισχύονται μεταξύ 0,2% και 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v