Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα «ανεβάζει» τις ευρωαγορές

Η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup για στήριξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί τον βασικό παράγοντα στήριξης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες κινούνται σημαντικά υψηλότερα.

Η Ελλάδα κατορθώνει να οδηγήσει σε ανοδική πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup την Κυριακή, με παράλληλη ενίσχυση της διάθεσης ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές.

Πάντως οι αγορές βρίσκονται και εν αναμονή της τυπικής έναρξης ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου, η οποία αρχίζει σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alcoa, μετά, όμως, το κλείσιμο της Wall Street.

Κέρδη 2,2% για την UBS, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει προ φόρων κέρδη 2,5 δισ. ελβετικών φράγκων, εκπλήσσοντας θετικά τους επενδυτές.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 6.279,17 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,5% στις 5.797,75 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,6% στις 4.076,08 μονάδες.

Μεικτή εικόνα για τις ασιατικές αγορές, μετά το αναπάντεχο εμπορικό έλλειμμα της Κίνας τον Μάρτιο, που οδήγησε σε πτώση το χρηματιστήριό της, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο Nikkei. Μία ανάσα από τις 11.000 μονάδες ο Dow Jones, στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v