Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στην Ευρώπη

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, με την προσοχή σε macro των ΗΠΑ αλλά και σε μεγέθη επιχειρήσεων όπως η Intel. Σταθεροποίηση σε futures Wall.

Παραμένουν σε πτωτική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και με οριακές απώλειες, λόγω πιέσεων σε τράπεζες, μεταλλευτικές (ελέω Alcoa) αλλά και πετρελαϊκές εταιρίες. Αντίθετα ανοδικές τάσεις στις μετοχές λιανικών πωλήσεων και πωλήσεων ειδών πολυτελείας.

Ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει την χειρότερη πορεία, μετά από τα κέρδη που σημείωσε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με τις μετοχές των Deutsche Bank, BNP Paribas, Societe Generale και Lloyds Banking Group να υποχωρούν από 0,4% έως και 0,7%.

Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους και στην ελληνική δημοπρασία εντόκων γραμματίων (διάρκειας 26 και 52 μηνών), στην οποία καταγράφηκε υψηλή ζήτηση αλλά ιδιαίτερα «τσουχτερά» επιτόκια. Πέραν, πάντως, του «ανεβασμένου» κόστους δανεισμού η δημοπρασία θεωρείται επιτυχημένη, όπως σημειώνει κορυφαία διεθνή ΜΜΕ, από το Reuters και το Bloomberg έως τους Financial Times.

Δεύτερη πτωτική συνεδρίαση για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με «βαρίδι» τα μεγέθη α’ τριμήνου της Alcoa, η οποία δεν κατόρθωσε να «ισοφαρίσει» τις προβλέψεις των αναλυτών με την πορεία των πωλήσεών της.

Απώλειες 0,2% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει τα επίπεδο των 1.099,69 μονάδων. Ανάλογη η εικόνα για τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,27% στις 6.234,12 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,22% στις 5.764,60 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,12% χαμηλότερα στις 4.045,49 μονάδες.

Ήπια ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη μεταξύ 0,1% και 0,3% για τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αλλά και τα μεγέθη τριμήνου της Intel, τα οποία, πάντως, ανακοινώνονται μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v